Cana,problem ne gju

29/07/2008 15:22

Lorik Cana nuk dëshiron më të flasë për çështjen “Hilton”. Më 15 tetor të vitit 2006, në javën e nëntë të kampionatit francez, Olimpiku i Marsejës mund ta kishte fituar ndeshjen kundër Lensit, në rast se gjyqtari Fotrel, nuk do të kishte dhënë një penallti në favor të Lensit, pas simulimit të Vitorino Hiltonit, dhjetë minuta përpara përfundimit të takimit. Veprimi i Hiltonit bëri bujë të madhe në Francë. Tashmë Cana thotë: “Është folur shumë për këtë, nuk ia vlen më”.

Lorik Cana, si po kalojnë përgatitjet?

E kemi nisur shumë herët për t’u përgatitur për kampionatin, e sidomos për të bërë një paraqitje të mirë për ndeshjen e parë të Ligës së Kampioneve. Nuk na lejohet të gabojmë. Dhe për më të tepër në dy ndeshjet e para (eliminatore).

Cili është programi përpara fillimit të sezonit?

Kemi bërë një punë shumë të madh për të krijuar një gjendje të mirë fizike. Tashmë na duhet të ndryshojmë fazën e punës. Tani është duke afruar kampionati dhe do të punojmë më shumë me anën taktike, lëvizshmërinë dhe topin. Sa më shumë kohë të kalojë, aq më mirë do të jemi.

Gjuri juaj ju shkakton gjithmonë dhimbje?

Po shkon gjithmonë e më mirë. Kam pasur pak lodhje fizike, dhe pak ditë pushim më kanë bërë mirë. Të mërkurën kundër Monakos nuk luaja për të shmangur ndonjë përkeqësim.

Kampionati është në prag...

Është shumë e rëndësishëm ta fillojmë mirë kampionatin. Një fillim i mirë nuk është gjithçka, por kushtëzon në një farë mase vazhdimin. Dhe në Marsejë gjërat ndryshojnë shumë shpejt në një kuptim apo tjetrin. Një fillim i mirë na jep mundësinë për të bërë një sezon të bukur. E dimë se ndeshjet e Ligës së Kampioneve janë të vështira, por nga ana tjetër i gëzon lojtarët dhe klubin. Jemi duke i përgatitur shumë mirë.

Si po përshtaten lojtarët e rinj?

Jemi duke i njohur e komunikuar gjatë lojës. Të vjetrit po i ndihmojnë të rinjtë. Jemi përpjekur t’u krijojmë kushtet më të mira, që ata të japin maksimumin.

Back

Search site

© 2008 Te gjitha te drejtat te rezevuara.www.Media-Shqip.Ch